Rólunk

Osztani magad - hogy így sokasodjál

Kicsikhez hajolni - hogy magasodjál,

Hallgatni őket - hogy tudd a világot,

Róluk beszélni - ha szólsz a világhoz..."

(Váci Mihály)


Csiga csoport/Bölcsődei csoport

Az intézmény földszinti részén helyezkedik el a 14 fős, nagyon jól felszerelt bölcsőde. Az épülethez tartozó udvar nagysága az előírásoknak megfelelő, minősített telepített, illetve mobil játékeszközökkel jól felszerelt, melyek a mindennapi levegőn való tartózkodás, és a gyermekek nagymozgásos tevékenységit szolgálja. A bölcsődei játékok a gyermekek életkorának, valamint egészségügyi és pedagógiai szempontoknak megfelelnek. Játékkészletünket változatosan állítjuk össze, hogy alkalmasak legyenek a gyerekek által különböző tevékenységekhez. Tartalmas és szoros az óvoda-bölcsőde kapcsolata. A bölcsődés korú kisgyermekek életkori sajátosságaihoz mérten részt veszünk egymás szakmai programjain, megismerjük egymás munkáját, összehangoljuk nevelési programunkat. Szakmailag sokat tanulunk egymástól. A bölcsőde és az óvoda szoros kapcsolata megkönnyíti a bölcsőde -óvoda átmenet nehézségeit is.

 Óvodánkban 2 részben osztott csoport működik. A csoportok létszáma maximum 30-30 fő. A gyerekek csoportba sorolásának szempontjai: életkorbeli különbségek csökkentése, életkori 1/3 arány megtartása, testvérek együttnevelésének biztosítása.

Katica csoport

Kiscsoport 3-4 évesek

A kiscsoportban a gyermekek ismerkednek a közösségi élettel és itt tapasztalják meg az óvoda meghitt légkörét. A sok-sok játék, mozgás, éneklés, alkotás közben a kisgyermek barátkozik a környezettel, a szokásokkal, a kis társaival, a társas lét szabályaival. S ha éppen arra vágyik, akkor odabújik az óvó nénihez, dadushoz.


Állat asszisztált foglakozás

Tevékenységek, ünnepek alkalmával tartunk foglalkozásokat nyuszival. A gyerekek nagyon szeretik és örömmel fogadják.

Süni csoport

Nagycsoport 5-7 évesek

A nagycsoport tagjai egyre önállóbbak, nagyon érdekes és izgalmas feladatokkal tudjuk őket megbízni, figyelnek társaikra, erősödnek a baráti kötelékek, gazdagodik a szerepjátékok tárháza.  A sportban is jobban figyelnek egymásra, így a tornaórákon is sokat játszunk, mókázunk, nevetünk!  A nagyoknál már komoly "munka" folyik, velük tudunk sütni-főzni, kirándulunk, alkotunk, kísérletezünk, s nagyon érdekes témákról beszélgetünk.


Készítsd el weboldaladat ingyen!